De Verbindende KrachtChrista Konijnendijk

Volg je eigen pad

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als leerkracht basisonderwijs en heb 25 jaar met veel plezier en inzet voor de klas gestaan. Toen ik kennis maakte met de Kinesiologie (het spiertesten) ging er een wereld voor mij open. Ik besefte steeds meer hoe ik vooral leefde voor de buitenwereld, voor “hoe het hoort” en wat er van je wordt verwacht. Hoe ik alles perfect wilde doen en daardoor van mezelf vervreemd raakte.

Door de kinesiologie, met de spiertest als instrument, vond ik mezelf stukje bij beetje terug. Ik volgde steeds meer mijn eigen pad. Alle antwoorden verkregen via de spiertest waren richtingaanwijzers voor mij. Hierdoor heb ik de keus gemaakt om het onderwijs vaarwel te zeggen en mijn eigen kinesiologiepraktijk te beginnen: Bloei! praktijk voor Kinesiologie (www.bloeikinesio.nl). Dat heeft mij ontzettend veel goeds gebracht.

Om dit ook voor anderen mogelijk te maken heb ik samen met Marlies een cursus kennismaken met spiertesten geschreven. Hierbij hebben we het spiertesten tot de essentie teruggebracht. Ondertussen hebben we dit uitgebreid met de vervolgcursussen spiertesten 2 en 3.
Iedereen kan leren spiertesten. Het lijkt mij mooi als deze richtingaanwijzer voor veel meer mensen beschikbaar komt. Een beetje begeleiding op ons pad kunnen we allemaal wel gebruiken.