De Verbindende KrachtCursus 1

Cursus 1

Hoe werkt de spiertest?

Bij de spiertest wordt er zachte druk op de armspier uitgeoefend. Jouw lichaam geeft via deze armspier de informatie die nodig is om erachter te komen wat jouw evenwicht verstoord of herstelt. Bij alles wat goed is voor jouw lichaam zal de armspier sterk blijven als je er zachte druk op uitoefent. Bij alles wat jou uit balans brengt zal de armspier verzwakken als je er een zachte druk op uitoefent. Je kan op deze manier heel veel uitzoeken. Bijvoorbeeld welke voeding jouw lichaam versterkt of verzwakt, welk medicijn of middel voor jou het beste werkt bij een bepaalde klacht of welk verzorgingsproduct het beste is voor jou. Kort gezegd: met de spiertest spoor je snel op hoe het komt dat je lichaam uit evenwicht is en wat er nodig is om dit evenwicht weer te herstellen. De spiertest biedt dus veel mogelijkheden.

In deze cursus leer je de spiertest te gebruiken, hoe de spiertest precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Om daarna thuis te gebruiken voor jezelf en anderen of te integreren in je eigen werkzaamheden (als schoonheidsspecialiste, therapeut, bij dieren etc)

Naast theorie is er veel ruimte om te oefenen met de spiertest. Je leert:

 • Hoe de spiertest precies werkt. Je leert hoe een sterke en zwakke spiertest voelt en hoe het komt dat de spier op die manier reageert.
 • Testen van de basisbalans en het herstel ervan. Als je het evenwicht in het lichaam wilt herstellen is het heel belangrijk dat de basisbalans goed is. Dat is het fundament waarop je bouwt.
 • Jezelf en een ander te Aarden/Gronden. Goed geaard of gegrond zijn is belangrijk. Je hebt dan meer overzicht over alles en staat stevig in je schoenen.
 • Testen van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Welke voeding versterkt of verzwakt jouw lichaam en welk verzorgingsproduct is goed of juist niet goed voor jou?
 • Testen en herstel van de meridianen (energiebanen).Het is belangrijk dat de energie in onze energiebanen vrij kan stromen. Als het evenwicht is verstoord is dat vaak niet het geval. Er zijn dan blokkades. Je leert deze blokkades op te sporen en te herstellen. Ook leer je waar de meridianen stromen en aan welke emoties ze gekoppeld zijn.
 • Werken met essentiële oliën. Je leert wat essentiële oliën zijn en de toepassingen ervan. je maakt een essentiële olie voor een ander en de ander voor jou.
 • Testen met behulp van een tussenpersoon. Als je test met behulp van een tussenpersoon kan je ook kleine kinderen en dieren testen.
 • Jezelf te testen.

Dit alles leer je in drie hele dagen. De eerstvolgende cursus 1 staat gepland op:

 • Vrijdag 24 mei 2024 van 9.30-15.30 uur
 • Vrijdag 31 mei 2024 van 9.30-15.30 uur
 • Vrijdag 7 juni 2024 van 9.30-15.30 uur

De kosten voor de cursus zijn € 395,- incl. BTW (incl. materiaal, koffie, thee en lunch op de hele lesdagen).
De cursus wordt gegeven in de omgeving van Hendrik Ido Ambacht. Er wordt les gegeven in kleine groepen van 4 tot maximaal 14 personen, waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

Speciale prijs/Korting
Cursus 1 en 2 gelijktijdig boeken voor € 650,- incl. BTW
Cursus 1, 2 en 3 boek je voor € 995,- incl. BTW