Stichting Verbindende Kracht

Cursus spiertesten

Cursus spiertesten

Wil jij leren spiertesten? Geef je dan op voor de cursus!

De spiertest is een prachtig middel om de oorzaak van onbalansen in ons lichaam op te sporen.

Je lichaam zoekt altijd naar evenwicht. Als dat evenwicht door iets van binnenuit of buitenaf wordt verstoord, zal je lichaam proberen het evenwicht zo snel mogelijk te herstellen. Als datgene wat het evenwicht verstoort langere tijd aanhoudt zal je lichaam je dit laten weten door ziekte, moeheid, pijn, angst, depressie, allergie, migraine enz. Het is dus belangrijk dat je goed luistert naar datgene wat je lichaam te vertellen heeft, zo houd je de weegschaal in evenwicht.

Met de spiertest wordt snel duidelijk wat het evenwicht verstoord in jouw lichaam en kan je zelf actie ondernemen om het evenwicht te herstellen. Zo blijf je in balans.
Je kan de spiertest voor jezelf gebruiken, maar natuurlijk ook voor anderen. Zo houd je jezelf en anderen in evenwicht.

Hoe werkt de spiertest?

Bij de spiertest wordt er zachte druk op de armspier uitgeoefend. Jouw lichaam geeft via deze armspier de informatie die nodig is om erachter te komen wat jouw evenwicht verstoord of herstelt. Bij alles wat goed is voor jouw lichaam zal de armspier sterk blijven als je er zachte druk op uitoefent. Bij alles wat jou uit balans brengt zal de armspier verzwakken als je er een zachte druk op uitoefent. Je kan op deze manier heel veel uitzoeken. Bijvoorbeeld welke voeding jouw lichaam versterkt of verzwakt, welk medicijn of middel voor jou het beste werkt bij een bepaalde klacht of welk verzorgingsproduct het beste is voor jou. Kort gezegd: met de spiertest spoor je snel op hoe het komt dat je lichaam uit evenwicht is en wat er nodig is om dit evenwicht weer te herstellen. De spiertest biedt dus veel mogelijkheden.

In deze cursus leer je de spiertest te gebruiken, hoe de spiertest precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Om daarna thuis te gebruiken voor jezelf en anderen of te integreren in je eigen werkzaamheden (als schoonheidsspecialiste, therapeut, bij dieren etc)

Naast theorie is er veel ruimte om te oefenen met de spiertest. Je leert:

 • Hoe de spiertest precies werkt.Je leert hoe een sterke en zwakke spiertest voelt en hoe het komt dat de spier op die manier reageert.
 • Testen van de basisbalans en het herstel ervan. Als je het evenwicht in het lichaam wilt herstellen is het heel belangrijk dat de basisbalans goed is. Dat is het fundament waarop je bouwt.
 • Jezelf en een ander te Aarden/Gronden.Goed geaard of gegrond zijn is belangrijk. Je hebt dan meer overzicht over alles en staat stevig in je schoenen.
 • Testen van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten.Welke voeding versterkt of verzwakt jouw lichaam en welk verzorgingsproduct is goed of juist niet goed voor jou?
 • Testen en herstel van de meridianen (energiebanen).Het is belangrijk dat de energie in onze energiebanen vrij kan stromen. Als het evenwicht is verstoord is dat vaak niet het geval. Er zijn dan blokkades. Je leert deze blokkades op te sporen en te herstellen. Ook leer je waar de meridianen stromen en aan welke emoties ze gekoppeld zijn.
 • Werken met essentiële oliën.Je leert wat essentiële oliën zijn en de toepassingen ervan. je maakt een essentiële olie voor een ander en de ander voor jou.
 • Testen met behulp van een tussenpersoon.Als je test met behulp van een tussenpersoon kan je ook kleine kinderen en dieren testen.
 • Jezelf te testen.

Dit alles leer je in twee hele dagen. De eerstvolgende cursus 1 staat gepland op:

 • Donderdag 10 november 2022 van 9.30-16.15 uur
 • Woensdag 23 november 2022 van 9.30-16.15 uur

De kosten voor de cursus zijn € 295,- incl. BTW (incl. materiaal, koffie, thee en lunch op de hele lesdagen).
De cursus wordt gegeven in de omgeving van Hendrik Ido Ambacht. Er wordt les gegeven in kleine groepen van 6 tot maximaal 15 personen, waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

Tweede cursus spiertesten

Je kan deze cursus volgen als je de eerste cursus hebt gedaan. Het is een verdieping op de eerste cursus en er komen ook nieuwe dingen aan bod.

Je leert:

 • Werken met (bloemen)remedies. Remedies zijn druppeltjes die gemaakt worden van bloemen. Ze kunnen iemand heel goed ondersteunen tijdens een herstelproces en ze kunnen ook goed helpen bij de bewustwording. In deze cursus werk je met de Bachremedies en de Bloesem remedies Nederland.
 • De oorzaak van het probleem en het herstel uit te zoeken. Je leert hierbij goede vragen te stellen om helder te krijgen wat de oorzaak is van het probleem en wat er nodig is voor het hertsel. Het probleem kan een klacht zijn zoals buikpijn of hoofdpijn, maar ook een probleem dat je geen keuzes kan maken of je maar niet kunt concentreren.
 • Werken met een herstellijst en hulplijsten. Door met verschillende lijsten te werken vind je sneller het antwoord op wat de oorzaak is van het probleem of wat er nodig is voor het herstel.
 • Meer over meridianen en emoties. Hierbij wordt je kennis uit de eerste cursus verdiept en leer je meer herstelmogelijkheden.
 • Chakra’s testen en herstellen. Chakra’s zorgen ervoor dat de energie die nodig is voor onze meridianen en organen op een goede manier ons lichaam binnenkomt. Ook hierin kan zich een verstoring bevinden.
 • Een plan van aanpak. Hoe pak je het aan als je iets uit wilt zoeken met de spiertest.
 • Je eigen energie reinigen en beschermen. Ieder heeft zijn eigen energie. Soms blijft er energie van anderen bij je hangen. Je kan daar moe van worden. Hier kan je last van hebben als je gewinkeld hebt en het was erg druk.

Deze cursus duurt ook twee hele dagen van 9.30-16.15 uur. De kosten zijn € 295,- incl. BTW (incl. materiaal, koffie, thee en lunch op de hele lesdagen). De cursus wordt gegeven in Hendrik Ido Ambacht. Er wordt les gegeven in kleine groepen van 6 tot maximaal 15 personen, waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

De eerstvolgende cursus spiertesten 2 staat gepland op:

 • Woensdag 15 juni 2022 van 9.30-16.15 uur
 • Woensdag 29 juni 2022 van 9.30-16.15 uur

Derde cursus spiertesten.

Je kan deze cursus volgen als je cursus 1 en 2 hebt gedaan.

Je leert hierin de holistische zienswijze op de mens. Niets staat los van elkaar en alles is met elkaar verbonden. Dus als er zich op fysiek (lichamelijk) niveau iets voordoet zoals een klacht of ziekte, kijk je niet alleen in het lichamelijke wat er aan de hand is. Je zoekt ook in de andere lagen: mentaal, emotioneel en spiritueel.

Je leert:

 • Werken met een holistisch model van vier levels: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
 • Wat er allemaal verstoord kan zijn op deze vier levels en hoe je dit kan herstellen.Deze cursus duurt drie hele dagen van 9.30-15.00 uur. De kosten zijn € 345,- incl. BTW (incl. materiaal, koffie, thee en lunch) . De cursus wordt gegeven in Hendrik Ido Ambacht. Er wordt les gegeven in kleine groepen van 6 tot maximaal 15 personen, waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

De eerstvolgende cursus spiertesten 3 staat gepland op:

 • Donderdag 29 september 2022 van 9.30-16.15 uur
 • Donderdag 3 november 2022 van 9.30-16.15 uur
 • Donderdag 17 november 2022 van 9.30-16.15 uur